Posjetite nas na fejsbuku




U kina stiže film o nastanku jugoslavenske košarkaške škole



Prije 45 godina košarkaška reprezentacija Jugoslavije stala je na tron i postala svjetski prvak.
Kako je izgledao put do tog slavlja kojim je počela era uspješnih košarkaških trenutaka u bivšoj državi, priča film "Bit ćemo prvaci svijeta" srpskog redatelja Darka Bajića.

Film je rezultat suradnje između Srbije, Hrvatske, BiH i Makedonije i shodno tome glumci kojima su pripale uloge, od čelnika saveza, preko izbornika do igrača, dolaze iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Glavnu ulogu igra Strahinja Blažić koji kroz sjećanja Nebojše Petrovića priča kako je nastala jugoslavenska košarkaška škola.

Od hrvatskih glumaca u filmu gledamo Gorana Bogdana kao Nikolu Plećaša. Za potrebe uloge Bogdan je "nabacio" mišiće, ali i brkove kako bi fizički što više nalikovao Plećašu od kojeg je na druženjima uz večeru doznavao košarkaške detalje iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Robert Kurbaša igra Petra Skansija, a jedina promjena na njegovu tijelu, točnije licu, bili su zalisci. Film "Bit ćemo prvaci svijeta" glumački je debi 22-godišnjeg Krešimira Petra Ćosića, sina košarkaške legende, pokojnog Kreše Ćosića.

Naravno, Ćosić mlađi u filmu je utjelovio Ćosića starijeg, a pomoć mu je bio i Stefan Kapičić koji su filmu igra svog tatu Dragana, inače vjenčanog kuma Kreše Ćosića.

(vecernji.hr)

Objavi komentar

0 Primjedbe